smartclip lanceert ’s werelds eerste real-time Addressable TV platform

Met programmatic SmartX Platform toegang tot Addressable TV inventory

Amsterdam, 23 juni 2015 – smartclip, het technologie en monetization platform voor digitale video advertising, gespecialiseerd in Addressable TV en eigenaar van het Programmatic multi- screen Video SSP “SmartX Platform”, lanceert haar eigen addressable TV platform. Dit platform stelt adverteerders en mediabureaus in staat om ad-server gecontroleerde en real- time aangeboden lineaire TV reclame via smartclips addressable TV platform te kopen en te distribueren. smartclip heeft al zes jaar ervaring in het distribueren en vertonen van advertising op TV schermen als onderdeel van haar multi-screen aanpak. Tot nu toe omvat dit de distributie voor alle grote OEMs en Smart TV portals, apps voor lineaire TV, OTT en Catch- up services. Als video technologie expert, kan smartclip met deze vierde productdivisie, addressable TV, de volledige digitale customer journey op TV aanbieden.

Het aantal kleinere en grote TV zenders die in het eerste stadium al aangesloten was, loopt in de dubbele cijfers en talrijke andere zenders worden op dit moment geïntegreerd. Het platform wordt al gebruikt door enkele van de grootste TV adverteerders om addressable TV campagnes via verschillende TV zenders in Europa te vertonen.

De technologie, deels gebaseerd op de HbbTV standaard, maakt gebruik van connected TV’s en kan op dit moment aangeboden worden bij elk 4e huishouden in Europa. Met de snel groeiende verspreiding in Europa van apparatuur geschikt voor HbbTV, wordt de optie van een digitale distributie voor een TV campagne steeds belangrijker voor adverteerders. Uit marktonderzoek* blijkt dat het aantal huishoudens met HbbTV standaard TV’s zal toenemen naar 70% in 2017.

“Tegenwoordig is addressable programmatic TV een buzzwoord, vooral in de VS, maar als je de gegevens grondiger bestudeert, blijkt dat de meeste aanbieders enerzijds praten over het OTT aanbod of anderzijds niet echt iets veranderen naast het omzetten van de inkoop van traditionele TV reclames naar een meer geautomatiseerde workflow. Dit betekent dat de TV wereld vooral een plek blijft waar via de bestaande zenders zogenaamde multi-channel reclames uitgezonden worden die vooraf zijn ingekocht,” vertelt Jean-Pierre Fumagalli, medeoprichter en CEO van smartclip.

Hij vervolgt: “Met ons platform brengen wij de totale industrie wereldwijd naar het volgende niveau door het meten van real-time census data en het distribueren van reclame gebaseerd op die verkregen data in real-time, via ad-server integratie met het lineaire TV aanbod. Dit stelt de markt in staat om de inzet van TV reclame te benaderen vanuit een compleet nieuwe visie met gestandaardiseerde digitale distributie. Bovendien, de mogelijkheid om lineaire TV reclame real-time via het programmatic platform te distribueren, sluit aan bij de huidige inzet van alle overige digitale middelen. Het vormt de basis voor een daadwerkelijke multi-screen distributie en optimalisatie.”

“Deze technische set-up maakt het ook voor middelgrote en kleinere zenders mogelijk om hun media potentieel volledig uit te nutten en te profiteren van nieuwe klanten en inkomstenbronnen. Deze zenders zijn ondervertegenwoordigd in de huidige standaard TV panel metingen en zijn daardoor minder zichtbaar voor adverteerders. Wij zijn heel enthousiast over de substantiële rol die wij kunnen spelen bij de transformatie van lineaire TV.”

Het gaat niet langer meer om alleen de grootte van een TV zender bij de inkoop van lineaire TV reclames maar om de content, de kwaliteit van de content en de kijkers. Als TV reclame en digital advertising daadwerkelijk samensmelten, begint voor smartclip een nieuwe fase waarin zij het beste van twee werelden samen kan brengen: massa bereik met digitaal gestuurde distributie en meettechnieken.

*Volgens een studie van BLM (the Bavarian Center for New Media) en Goldmedia

 

Over smartclip

Als toonaangevende onderneming gespecialiseerd in video advertising, biedt smartclip een echte multi-screen advertising aanpak voor alle digitale devices via het door ons ontwikkelde programmatic buying systeem, het SmartX Platform. Wij bieden geoptimaliseerde content monetization aan voor Connected TV’s, smart TV’s, lineaire TV, mobiele devices en via het web. smartclip heeft een pioniersrol op gebied van ontwikkelen van distributie mogelijkheden voor TV brand advertising en creëert innovatieve oplossingen voor een interactieve merkbeleving door het optimaliseren van media efficiency, bereik en doelgroep marketing. Het hoofdkantoor van smartclip bevindt zich in Hamburg, Duitsland met een groot netwerk van kantoren in Europa en Latijns Amerika. Voor meer informatie: www.smartclip.com of volg ons op Twitter and LinkedIn

 

Kontakt

CAPTCHA
Lösen Sie diese einfache Matheaufgabe.
6 + 9 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Get Started Today!

28
May

ATRESMEDIA and smartclip to deepen strategic partnership

Agreement sees further development of Addressable TV advertising within live linear broadcast through HbbTV in Spain

Hamburg/Madrid, 28 May 2020 – ATRESMEDIA and smartclip, its current exclusive...

Neuigkeiten