smartclip ackrediteras med IAB Gold Standard som första adtechbolag inom online video i Sverige

Stockholm, 27 April 2020 - smartclip, Europas största öppna platform inom adtech för broadcasters och streamingtjänster, har idag som första adtechbolag för online video ackrediteras IAB Gold Standard i Sverige. Utmärkelsen visar smartclips engagemang i brand safety och kvalitetsfrågor inom online video. En branch som enligt IAB Europe AdEx Benchmark Report 2018, publicerad i Juli 2019, omsätter 304MM EUR.

“Vi är glada över att smartclip, som ett av de första bolagen, mottar IAB Gold Standard ackreditering. Det hjälper oss att flytta fram positionerna i branschen i denna fråga. Enbart i Sverige har över 70 bolag registrerat sig för ackrediteringsprocessen och tillsammans höjer vi nivån för brand safety för onlineannonsering”, säger Charlotte Thür VD IAB Sverige.

Gold Standard är IABs initiativ för att bygga en hållbar framtid för digital annonsering. Det lanserades först i UK under 2017, och 2019 lanserades det sedan på den svenska marknaden. Flera ledande medieföretag har anmält sig till detta initiativ, inklusive Bonnier News och Schibstedt Marketing services.

smartclip blir det första adtechbolaget för online video att bli certifierade och få IAB Gold standard, och med detta visar bolaget tydligt sitt åtagande mot annonsörer i att leverera deras annonser i en brand safety- och kvalitetssäkrad miljö.

“Vårt åtagande är att kunna att erbjuda en brand safe miljö till varumärken och annonsörer. Videoannonsering är fortfarande ett av det snabbast växande media segmenten vilket också gör det till en måltavla för annonsbedrägerier. Vi har därför implementerat tredjepartsverktyg och processer för att säkerställa att detta inte skall påverka våra annonsörer. Vi jämför och ligger konstant under de nivåer marknaden har satt som tröskelvärden för fraud rate och IVT (Invalid Traffic) och vi är nöjda med att kunna differentiera oss som marknadsledande i och med denna fina utmärkelse” säger Stephen Byrne, Regional Vice President Platform smartclip Nordics AB.

Kontakt

CAPTCHA
Lösen Sie diese einfache Matheaufgabe.
3 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Get Started Today!

28
May

ATRESMEDIA and smartclip to deepen strategic partnership

Agreement sees further development of Addressable TV advertising within live linear broadcast through HbbTV in Spain

Hamburg/Madrid, 28 May 2020 – ATRESMEDIA and smartclip, its current exclusive...

Neuigkeiten