Smartclip lanserar världens första plattform för real-time Adderssable TV

Annonsutrymmet aktiverat på SmartX, smartclips plattform för programmatiska medieköp


STOCKHOLM, 22e juni, 2015 - Annonsteknikplattformen smartclip specialiserade på Addressable TV och ägare av SmartX, en SSP för programmatiska videoköp på alla format och skärmar, lanserar en plattform för Addressable TV. Plattformen möjliggör köp och distribution av ad server-kontrollerad linjär TV-annonsering i realtid för annonsörer och mediebyråer. smartclip har redan sex års erfarenhet av annonsering på stora uppkopplade skärmar som en del av sin multiscreen-strategi. Hittills har detta innefattat leverans av annonsering på alla de större TV-tillverkarnas Smart TV portaler, Connected TV-applikationer samt OTT och broadcasters catch up tjänster. Tack vare utvecklingen av produktlinjen med Addressable TV kan smartclip nu erbjuda hela den digitala användarupplevelsen på TV-skärmen.

Ett flertal små och stora Tv-stationer har redan anslutit i ett första steget och många fler är för närvarande i integrationsfasen. Plattformen har använts av några av de största TV-annonsörerna för att leverera de första Addressable TV-kampanjerna mot flera Eurpeiska TV-stationer.

Tekniken, som delvis är baserad på TV-standardiserade HbbTV, använder sig av uppkopplade TV-apparater och kan för närvarande levereras till omkring vart fjärde TV-hushåll i Europa. Med den snabba spridningen av HbbTV-aktiverade enheter på de europeiska marknaderna  blir alternativet digitalt styrda TV-kampanjer allt viktigare för annonsörerna eftersom en färsk marknadsundersökning* förutspår att denna siffra kommer att öka till så mycket som 70% av hushållen fram till 2017.

"Idag är Addressable Tv ett buzzword, speciellt i USA, men när man tittar bakom kulisserna inser man att de flesta spelare antingen talar om leveransen av OTT, eller att det egentligen inte är någon annan förändring än att bokningen av traditionellt levererade linjära TV-annonser sker på ett mer automatiserat sätt. Det innebär att broadcast-världen främst förblir en plats för en-till-många broadcast-levererade annonser som köpts i förväg ", säger Jean-Pierre Fumagalli, grundare och CEO för smartclip.

Han fortsätter: "Med vår plattform tar vi hela den globala industrin till nästa nivå genom att, i realtid, kunna mäta tittardata och leverera annonser baserat på dessa data genom sann ad-server integration med den linjära Tv-strömmen. Detta gör det möjligt för marknadsaktörerna att verkligen närma sig Tv-reklam från en helt ny vinkel med standardiserad digital leverans. Dessutom är förmågan att programmatiskt konsumera linjär Tv-reklam i realtid desamma som med all annan digital reklam. Det är grunden för sann flerskärmsleverans- och optimering."

"Den här tekniska utvecklingen möjliggör också att mindre och medelstora broadcasters, som traditionellt sett haft svårt att mäta tittardata på linjär Tv på grund av för liten TV-panel och därmed saknat synlighet på marknaden för annonsörer, nu till fullo kan optimera sin annonspotential samt dra nytta av nya kunder och intäkter. Vi är väldigt glada över att ta en betydande roll i att hjälpa linjär TV att omvandlas och utvecklas i den här spännande tiden."

Det är inte längre bara storleken på en TV-station som har betydelse för linjär-TV-reklam, utan innehållet, innehållets kvalitet och TV-stationens tittare. För smartclip kommer det att bli en storhetstid inom TV och videoannonsering när TV-skärmen verkligen blir digital och därmed kan det bästa av två världar mötas: möjligheten att nå den större massan samt digital kontrollerad leverans och mätning.

* Enligt en studie av BLM (den bayerska Center for New Media) och Goldmedia

 

About smartclip

As a leading video advertising technology company, smartclip offers a true multi-screen advertising experience across all digital devices with our proprietary programmatic system, the SmartX Platform. We provide yield-optimiszd content monetization for connected TVs, smart TVs, linear TV, mobile devices and over the web. smartclip pioneers the future of TV brand advertising delivery and creates innovative solutions for interactive brand experience by optimizing media efficiency, reach and audience targeting. The company maintains its corporate headquarters in Hamburg, with an extensive network of offices throughout Europe and Latin America. For more information, visit www.smartclip.com or follow us on Twitter and LinkedIn.

 

Contact smartclip

Mattias Spetz 
Managing Director Northern EU 

Mobil: + 46 (0) 702 58 37 07
E-Mail: spetz@smartclip.com

www.smartclip.com

Contact Us

CAPTCHA
Résolvez cette question mathématique simple et entrez le résultat.
5 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Contactez-Nous

28
May

ATRESMEDIA and smartclip to deepen strategic partnership

Agreement sees further development of Addressable TV advertising within live linear broadcast through HbbTV in Spain

Hamburg/Madrid, 28 May 2020 – ATRESMEDIA and smartclip, its current exclusive...

Actualités