Mediengruppe RTL Deutschland neemt smartclip over

Investering in online video advertising sales

Keulen, 21 maart 2016 – Mediengruppe RTL Deutschland zet een belangrijke stap om haar positie als voornaamste sales house voor video advertising te versterken door de overname van smartclip. smartclip is een van de meest innovatieve ondernemingen in de snel groeiende markt van online video advertising. Door het ondertekenen van een overeenkomst met de huidige aandeelhouders van smartclip, zal Mediengruppe RTL Deutschland een procentueel aandeel van 93,75 verwerven in smartclip, met een calloptie om de resterende aandelen aan te kopen.

Opgericht in 2008, bundelt smartclip wereldwijd online video advertising inventory van 700 publishers en verzorgt ze de integratie en het aanbieden van video advertising voor alle internet-connected devices. Als een sterke Salesorganisatie en technologische innovator, creëert smartclip daarnaast ook oplossingen voor Connected TV en multiscreen advertising. smartclip complementeert daarmee de investeringen van RTL Group op gebied van digital advertising sales, waaronder met name SpotX, een van ‘s werelds toonaangevende platformen voor programmatic online video advertising.

Anke Schäferkordt, CEO van de Mediengruppe RTL Deutschland: “De overname van smartclip zal aanzienlijk bijdragen aan het versterken van onze positie als belangrijkste verkoophuis voor  video advertising. In Duitsland zal het bereik van onze portfolio, en daarmee onze advertising inventory, substantieel groeien door deze acquisitie. Tegelijkertijd zal het onze technologische mogelijkheden in Europa versterken en biedt het wereldwijd mogelijkheden voor verdere innovatie in samenwerking met SpotX.”

Matthias Dang, Managing Director van IP Duitsland, de Salesorganisatie van Mediengruppe RTL Deutschland: “smartclip zal ons vooruitbrengen op 2 gebieden: groter bereik voor online video en technologie. Samen zullen wij ons aandeel laten groeien in een markt die, volgens de voorspellingen, zal verdubbelen voor 2020.”

Jean-Pierre Fumagalli, CEO van smartclip, die het bedrijf zal blijven leiden: “Mediengruppe RTL Deutschland is duidelijk de partner van onze voorkeur – en wij zien er naar uit om samen de dynamische markt voor online advertising met onze innoverende oplossingen en diensten verder te ontwikkelen.”

Mediengruppe RTL Deutschland zal de smartclip vestigingen in Duitsland, Nederland, Scandinavië en Italië overnemen. De smartclip kantoren in Spanje en Latijns Amerika maken geen deel uit van de transactie maar zullen onder licentie de technologie en merknaam van smartclip blijven voeren. De aankoopprijs voor Mediengruppe RTL Deutschland voor het verkrijgen van 93,75 procent van de aandelen van smartclip bedraagt € 46,9 miljoen. De transactie zal ter goedkeuring worden voorgelegd aan het Duitse Federale Kartel kantoor.

Anke Schäferkordt: “Met de overname van smartclip vergroten wij substantieel onze mogelijkheden voor digital advertising sales en complementeren hiermee onze groei strategie.”

 

Contact Us

CAPTCHA
Résolvez cette question mathématique simple et entrez le résultat.
4 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Contactez-Nous

28
May

ATRESMEDIA and smartclip to deepen strategic partnership

Agreement sees further development of Addressable TV advertising within live linear broadcast through HbbTV in Spain

Hamburg/Madrid, 28 May 2020 – ATRESMEDIA and smartclip, its current exclusive...

Actualités